Probajte sljedeće ukusne recepte i osjećajte se zdravo:
Pečene FIT pogače:
– 50 g zobenog brašna
– jušna žlica konopljinih proteina ili mjerica whey proteina
– 1 banana
– 1 jabuka
– 1 dcl mlijeka
– 2 jaja (1 cijelo)
– stevia po želji
– mrvicu soli
– kokosovo ulje
– jušna žlica amarantha
540kcal
Sve izmiješati i ispeći na kokosovom ulju.
Piletina s pireom od batata i povrćem
– piletina 200 g
– pire od batata 300 g
– tikvice i paprika pečeni u vlastitome soku u pećnici
550kcal
Škarpina sa batatom
– 250 g škarpine
– 250 g batata pečenog u rolu s povrćem na kokosovom i kap maslinovog nakon pečenja
500 kcal
U pokrivenoj posudi staviti batat i ribu da se ispeku u vlastitome soku sa vlascem, peršinom i ćešnjakom, po želji dodati vode i malo kokosovog ulja, 20ak minuta na 180 stupnjeva.
Posni sir sa integralnom tjesteninom (pir) i jajima
– 400 g sira
– 150 g tjestenine
– 2 cijela jaja
1050 kcal
Zamiješati sir i jaja, malo posoliti i skuhati tjesteninu, pa zaliti smjesu preko tjestenine i zapeći na 220 stupnjeva 10ak minuta. Ovdje ima za 2 obroka.
Domaća nutella
– 300 g lješnjaka pečenih kratko u pećnici (pazite da se ne prepeku, vrlo je tanka granica)
– 200 g pečenih badema
– 100 g kakao praha
– agavin sirup
– kokosovo ulje po želji
Sve izblendati u blenderu do željene mjere.
FIT cheesecake
– 200 g jogurta manje masnoće
– 2 cijela jaja
– 500 g posnog sira
– 60 g whey proteina od vanilije
– 300 g šumskog voća (odmrznutog)
– 1 vrećica preljeva za torte
– pola žličice praška za pecivo
– stevia
– prstohvat soli
Sve sastojke izmutimo mikserom, dodamo jaja i mutimo dok se svi sastojci ne sjedine. Prebacimo smjesu tavu koju smo obložili papirom za pečenje. Pečemo u pećnici na 170 stupnjeva 40-45 min. Kad izvadimo iz pećnice pustimo da se smjesa ohladi, potom poredamo šumsko voće koje smo procijedili te prelijemo s pripremljenim preljevom za torte. Ostaviti u hladnjaku da se hladi preko noći.
Nutritivna vrijednost cijelog kolača:
Bjelančevine: 130 g
Masti: 26 g
Ugljikohidrati: 53 g
FIT kolač, niski glikemijski indeks
– 100 g zobenih
– 100 g rogača
– 3 naribane jabuke srednje veličine
– 100 g kokosovog brašna
– 50 g raženog brašna
– 50 g kakao praha
– 60 g whey proteina od čokolade
– 2 šake suhih grožđica
– 2 šake oraha
– 2 žlice agavinog sirupa, ili meda
– 1 cijelo jaje
– pola žlice praška za pecivo
– cejloncki cimet
Dodati malo vode do željene gustoće i sve zajedno izmješati, te staviti u tavu na papir za pečenje i peći na 160 stupnjeva 30-40 min.